Damorove

Damorove
Damorove

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Ruokaa part 3

Taas herkkujen aika! Varoitan, että tästä tulee tooosi pitkä. Täällä tätä ruokaa piisaa, vaikka tyyli on suhteellisen sama. Pari asiaa on tullut todettua elikkä: riisit/nuudelit pitää monien annosten kohdalla tilata erikseen ja puikot tulee kun syö nuudelia. Ei siis päde aina, mutta usein!
Aamupalalla monesti vetästään tollane kokonainen kookos. Sairaan hyvää kun se on kylmää. Näitä saa aika monesta paikasta, avattuna kalliimpia. Ihan raflassa maksaa noin 40 batia eli vähän alle 1€, samaan hintaan tai hieman alaspäin on toreilla ja kaupassa.
Bilettämisen jälkeen iski nälkä, joten suuntasimme katukeittiöön perus mäkkärin tai Burger Kingin sijaan. Tässä on Phad Thai eli nuudelia, kanaa ja kasviksia, tosi iso annos ja hintaa jäätävät 1,5€. Toosi hyvää, muttei parasta antia.
Keitot on aika kuuluisia juttuja, joten tottakai niitäkin piti maistaa. Kana-nuudelikeitto, miedon tulinen, ihan törkeen hyvää oli hieman alle 2€ ja annos oli valtava!
Saarella ajelun jälkeen menimme summan mutikassa johonkin raflaan. Tilasin "varman" paistettua nuudelia ja kanaa. Tämä oli huonoin annos koko reissun aikana, tosi pettymys. Makua ei ollut tarpeeksi ja oli tosi tylsä. Onneksi ei ollut kuin alle 2€ niin ei harmita ja nälkä lähti.
Tom Yam on kans ollut pitkään tarkoituksena syödä ja sen myös tein! Keitto oli aika jännä; sisältää useimmiten kohtia, joita ei tulekaan edes syödä, eli varovasti jos tätä herkkua syö. Mieto ja hieman tulinen, jakaa varmasti mielipiteitä, itse suoraan sanoen rakastin. Alle 2€ oli tämäkin.
Elämäni ekaa kertaa oon täällä syöny sushia. Tämmösiä pakkauksia saa kaupasta valmiina (wasabi ja soija mukana. Tää kuuden paketti oli 1,75€. Markkinoilta saa tuoretta kappalehintaan 10 batia, eli hieman vielä halvempi ku kaupan. Tykästyin näihin tosi paljon, luulin, että se ois tosi pahaa.
Täytyihän sitä vihreää curryä myöskin syödä. Kookosmaitoon tehtynä ja aivan parhautta. Jos chilejä nyppii pois, saa hieman säädeltyä tulisuutta. Parhaita annoksia tähän mennessä ja oli vaihteeksi alle 2€. Namii.
Pitihän sitä keltaista curryä myös kokeilla. Nyt päätin vaihtaa riisin nuudeliin ja toimi se näinkin. Tosi hyvää oli, hieman enemmän kaipaisin tulisuutta. Alle 2€ tämäkin.

Yleisesti kun tilaa curryä, jos kastike on tehty kookosmaitoon, se on miedompaa ja jos on jokin "kirkas" liemi, se on tulisempaa. Toki tämäkin riippuu hyvin paljon siitä, kuinka kokki nakkaa chiliä sekaan.

Aamupalana aika yleinen täällä on "riisivelli" eli rice pudding. Päädyin kotiversioon kamalan nälän takia, mutta kaikkee pitää kokeilla. Kananmunan ostin erikseen ja paistoin päälle. 11 batia maksoi pussi eli noin 30senttiä ja kananmuna 5 batia. Oli yllättävän hyvää, ostan kotiin pari.

Loppuun vielä yksi annos: lähellä paikkaa, jossa yövyn on pieni baari, johon täällä asuvat kaverit ovat tuttuja/vakkariasiakkaita. Tästä syystä heille monesti tehdään ruokaa, jos sattuvat istumaan siellä.
Paikan herra tekee tämmöstä riisi-kananmuna-sipuli-tomaattipaistosta. Todella hyvää ja täyttävää. Olisi hauska tietää, mitä kastiketta hän käyttää tehdessään ruokaa. Eli tämä oli ilmainen (ja tämä on siis oma annos, en ryövännyt muiden.)

Tässä kaikki nyt, pian onkin aika palata takaisin kotipuoleen ja pakkaseen. Tänään nautin vielä rannasta. Aurinkoisia ajatuksia sinne!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti