Damorove

Damorove
Damorove

sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Musta on tullu urheiluhullu

Kuten vähän uhkailinkin, että voisin mahdollisesti jotain urheiluun liittyvää kirjoittaa ja tässähän se tulee. Varoituksena jo alkuun, että veikkaan tästä tulevan aika tekstin täytteinen, mutta lukekoon ken jaksaa!

Alkuun voisin kertoa lyhyen tarinan: aloitin jo 3-vuotiaana käymään tanssitunneilla, siitä asti olen rakastanut urheilua tosi paljon ja harrastanut olen aina jalkapallosta yleisurheiluun ja kaikkea siltä väliltä. Harmikseni minulle kävi tämä klassinen tapaus, kun aloin seurustelemaan niin lihoin aika hyvin. Koulustressi aiheutti osan ylensyönnistä, mutta eipä sitä mitenkään voi perustella kuin itsekurin puutteena.Söin ruokaa ihan järkyttäviä määriä, monesti myös tosi epäterveellistä sellaista ja tietenkin herkut maistuivat myös. Liikunnan ilo minulta oli kadonnut kokonaan pariksi vuodeksi, enkä enää osannut iloita liikunnasta kuin satunnaisilla ahdistusjuoksulenkeillä (jotka kesti sen 5min..) Vuonna 2011 siskoni antoi minulle ilmaisia käyntejä LesMills konseptien tunneilla (eli kaikki Body -alkuiset tunnit.) Katselin kaikkia mahdollisia paikkoja missä näitä Tampereella vedetään, kunnes löytyi oikea jättipotti: ''Meillä on kaikki LesMills -konseptin tunnit!'' Innnostuin heti ja salin nimi on GoGo.
Tässä näkee siis kaikkien GoGo -salien (City, Park ja Hermia) aikataulut, ja kuten huomaa ryhmäliikuntaa on tosi paljon!

Kahden lipukkeen verran kävin tunteja kokeilemassa ja rakastuin niin näihin tuneihinkin kuin kokonaisuutena GoGo -saliin. Parasta siinä oli se, että ryhmäliikuntaa oli todella paljon sekä päivällä että illalla ja käytössä on kuitenkin myös normaali kuntosali. Nyt olen jäsenyyteni uusinut 2 kertaa eikä todellakaan kaduta. Tykkään kokonaisuutena tästä salista ihan hirveästi, plus täällä on maailman parhaat ryhmäliikunnan ohjaajat!

Koska olen niin tyytyväinen asiakas ollut, tänään ihan luvan kanssa kysyin saanko pikkuisen kuvailla tiloja blogiani varten ja tämä minun (ja teidän) iloksi onnistui! Räpsin siis muutamia kuvia tänään, antaa hieman osviittaa miten iso sali on saatu keskelle ydinkeskustaa Tampereella. Kuvat ovat vähän ''hassuja'' myös siksi, etten halunnut kauheasti tunnistettavia kasvoja kuviin. Mutta tässäpä laitan pläjäyksenä kuvia GoGo City:stä:

Ylempi kuva on yläsalista, elikkä tämän kokoisia saleja on kaksi, joissa sitten hikoillaan niin maan perhanan paljon ryhmäliikuntatunneilla! Minusta tuo valoilla koristeltu koroke on juuri hauska, ainakin tietää mihin ohjaaja menee (muutaman kerran combat tunneilla minäkin sinne olen päässyt!) Vieressä on kuva kuntosalin laitteistosta, vielä kuvan ''takana'' on kaikki juoksumatot, soutulaitteet, sekä pyörät. En vain tosiaan halunnut ihmisten naamoja kuviin, joten tämä kelvatkoon!


 
Vapaita painoja myöskin löytyy, eli edellisessä oli näitä (en muista hienoa nimeä) laitteita, missä lyödään vain se nuppi kilomäärään mitä haluaa reenailla. Mutta tosiaa vapaita painoja löytyy myös, mikä on tosi hienoa ettei ole vain jompaa kumpaa. Itse käytän välillä toisia ja välillä toisia.
Pahoittelen myös tätä, etten osaa näitä kuvia liikutella järkevästi vielä.. Kaverini neuvoo minua joskus aikanaan tämän blogin ulkoasun kanssa, mutta siihen asti menköön!Eli tässä vielä on kuvat vastaanotosta (alla), ja venyttely/lihaskunto paikasta. Myöskin tuo pitkä käytävä johtaa sinne vapaiden painojen puolelle ja taakse jää nämä muut ''valmispaino'' -laitteistot.Mielestäni tilat ovat ihanat, tosi raikkaat ja nykyaikaiset. Sisälle on aina miellyttävä tulla, toki myös siksi että henkilökunta on iloista, myöskin siksi että tilat ovat lähestulkoon aina tosi siistit. Olen nähnyt myös saleja, missä ei haittaa vaikka olisi viikon kurat lattialla....Päätin kuitenkin ottaa yhden kuvan myöskin alasalista, jossa oli tunnit menossa. Otin kuvan sen verran kaukaa etten ainakaan itse tunnista edes kenenkään kasvojen piirteitä, mutta jos nyt joku tunnistaa itsensä niin voi jättää kommenttia asiasta.

Kaiken kaikkiaan vaan tykkään tiloista ihan älyttömän paljon, samoin ryhmäliikuntasalit ovat tosi kivat; tilavat, ilmastoidut, mutta kuitenkin siistit ja välineet ovat hyvät, molemmissa tiloissa.

Oli pakko ottaa vielä kuva aukioloajoista, ja toki tuossa näkyy nettisivun osoite jos joku kiinnostui. Eli kuitenkin sali on tosi pitkään auki joka päivä vieläpä. Myöskin juhlapyhinä salit on auki, esimerkiksi tapaninpäivänä.

Jatkanpa tarinaa itsestäni: sain aloitettua salilla käymisen joskus elo-syyskuulla 2011. Koska olin työtön, sali oli ainoa harrastukseni ja tekemiseni. Kävin parhaillaan salilla aivan liian monta kertaa viikossa. Tällöin painoni tippui huimasti iha muutamassa viikossa ja olin energiaa täynnä, söin hyvin ja puhkuin energiaa - vajaan kuukauden. Kunnes tulikin väsymys ja ehkä kävin tietynlaisessa ylikunnossakin, joten pahat tavat tulivat takaisin ja kilot myöskin, jopa sain vähän ylimääräistäkin!

2012 syksyllä näin jonkun kuvan itsestäni ja olin erittäin masentunut siitä, että vaikka kävin salilla niin miksen ollut paremmassa kunnossa. Ihmettelin ja etsin tekosyitä kaikkialta ja vikahan siis ei minussa ollut.. Yritin sanoa entiselle poikaystävällenikin että nyt kun näitä kiloja on tullut niin haluaisin niistä päästä eroon. Pyysin häneltä henkistä tukea, sekä myöskin vähän itsekuria ruokailuihin. Eli sitä ettei ostettaisi kaupasta sitä paskaa vaan ihan oikeeta ruokaa.

Meikäläine kompsun jälkeen (Body Combatin), kunnon tappelumeininki, mutta tämä hyvin symboloi minun taistelua omia mielihaluja vastaan, hehheh. Plus kuva vain oli kiva.

Nämä hommat toimivat hetken, mutta loppupeleissä häntä ei selvästikään kiinnostanut auttaminen, eikä minulla oma motivaatio riittänyt, joten koko homma jäi. Ahdistuin asiasta monen monen monta kertaa, itkin peilin edessä ja mietin miksi tein tämän minulle. Lähinnä ongelma oli minulla syömisessä: annoskoot aivan liian suuret, kasviksia söin muttei se pieni hyvä pelasta kaikkea pahaa, karkkia, limsaa, sipsejä, pitsaa... Näitä meni tuhottoman paljon ja kaiken syömisen perustelin ''no mähän liikuin tänään 2km eli kyllä mä nyt voin syödä tän 200g suklaata ja puolipussia sipsejä vielä, ei tästä ylimäärästä kerry.'' Asia oli toisin.

Suhteeni ruokaan oli aivan karmistuttava, en käsitä miten minuun on mahtunut niin paljon ruokaa. Noh kunnes erosimme eksäni kanssa toukokuussa ja samalla muutin asumaan yksin, suunta muuttui vähän toiseksi. Vuoden aikan olin saanut itseäni psyykattua ja mietittyä paljon asioita, joten olin tarpeeksi vahva tekemään muutoksen omin avuin. Tajusin senkin, ettei sitä kukaan muu voi tehdä puolestani, ja minun täytyi vain itse olla tarpeeksi vahva.

Joskus laitan vielä kuvia tänne kun tästä toivon mukaan vielä lisää laihdun, niin laitan kuvia muutaman vuoden takaa, joista näkee etten liikkunut ja ruoka kyllä maistui. Heinäkuussa tosiaan otin itseäni niskasta kiinni, mutt päätin ottaa stressittömän asenteen: en tuijota painoa, liikun säännöllisesti ja syön vähemmän. Syön edelleenkin hyväskää, mutta nyt osaan myös sanoa itselleni EI. Olen ylpeä saavutuksestani: -8kg kevyempänä heinäkuusta ja pari vko sitten ostin 2 kokoa pienemmät housut!


En ehtinyt ennen tunteja ottamaan kuvaa itsestäni, joten otinpas sitten näitä missä olen papu punaisena ja tukka märkänä. Tää kuva oli muutevaa nii kiva nii halusin tän mut sitte tossa toisessa näkyy noi mun maailman ihanimmat Nike vomero + pinkit lenkkarit joten ah, nii ja toki mun pohjelihas (ehkä myös vähän toi oikeen käden lihakset...)
Hox hox pohje plus oikee käsivarsi.. heko heko.

Mutta nyt olen erittäin tyytyväinen itseeni, olooni ja olen saanut syömiseni kontrollin alle. Enää ei ole pakko ostaa järkyttäviä määriä hyväskää, eikä käydä viikottain Hesessä/Mäkkärissä/kiinalaisessa (tämä muuten oli vuosi sitten vielä viikottaista, hyi olkoon... Parhaillaan 2krt vieläpä.)

Joskus luulin etten koskaan pystyisi tähän, mutta kasvain sanoi kasvain ja kasvoi vain! Nyt mulla ei kasva muu kuin haba! Pitkä postaus, mutta ei se mitään. Loppuun haluan kiittää paria henkilöä: siskoni ansiosta sain liikunnan ilon takaisin, ja jaksoin aina vääntää salilla, varmastikin suurin tekijä että olen nyt mitä olen henkisesti ja fyysisesti. Myöskin erään ystäväiseni ansiosta sain sysäyksen alkaa muuttua, koska hän laihdutti myöskin monta(kymmentä?) kiloa. Lisään hänet tähän jos saan luvan. Tietenkin suuri vaikutus on myös ollut GoGo:lla, mutta erityisesti ohjaajilla; tsemppi on mennyt perille aina ja hyvät juttutuokiot on jäänyt mieleen.

Wish it, Dream it, Do it. Näin. Hyvää yötä!

Vielä asiaan kuuluva biisi:

Muoks + ps. jos GoGo kiinnostaa, niin tässä osoite nettisivuille:  http://www.gogo.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti