Damorove

Damorove
Damorove

perjantai 3. huhtikuuta 2015

Pääsiäistä

Puuh. Kyllä on ollut yhtä hulabaloota viimeiset pari viikkoa. Miehelläni on kirjan taitto työn alla, itse olen ravannut salilla, töissä ja hoidellut juoksevia asioita tässä sivussa. Kamalasti ollut kaikkea, mutta onneksi nyt on tiedossa pitkät vapaat ja pääsen rentoutumaan!

Kiirastorstain ja pitkänperjantain välissä matkustimme kohti Pohjois-Pohjanmaata, eli koti kutsuu. Isäni asuu Keravalla, joten hän nappasi minut ja mieheni kyytiin ja lähdimme taipaleelle. Olemme isän kanssa monta kertaa aiemminkin hoitaneet nämä ruuhka-ajan liikenteet niin, että matkustamme yöllä. Rauhallisempaa, ei juuri ketään liikkeellä, pääsee ajamaan sujuvammin ja olemme aamulla perillä. Ei huono diili ollenkaan! Matka-aika saattaa lyhentyä myöskin jopa tunnilla.

Onhan se vähän raskasta, mutta onneksi ei kotoa tarvitse lähteä ajamaan, kuin vasta maanantaina. Vihdoin pitkä vapaa tiedossa, JES. Äiti on varannut paljon herkkuja meille, eli ruokaa ja juomaa varmasti on riittämiin. Ihanaa päästä valmiin pöydän ääreen syömään. Se on iso bonus, ettei tarvitse itse ruokaa tehdä. (Tarjoan joka kerta apua äidille, mutta hän on yhtä tarkka keittiöstään kuin minä, joten monesti hän haluaa tehdä asiat itse. Samoin meillä molemmilla on oma systeemi, jossa muut ovat vain tiellä, hah.)

Myöskin siskoni tulee käymään perjantaina kotona, eli ihana nähdä häntäkin. Mukava olla koko perhe koossa ja vain olla ja nautiskella. En malta odottaa, että saan vain oleskella, käydä käveleskelemässä ja katselemassa lintuja (ja syödä...). Myöskin tuonne 'landelle' on kiva mennä, koska siellä on niin rauhallista. Ihmisiä hyvin vähän, samoin liikennettä. Ja metsää niin pirusti joka puolella, että kaupunkilaisia ihan hirvittää. Oih.. No kyllä nämä vapaapäivät olen ansainnut.

Muutamat kuvat aiheeseen liittyen halusin lisätä. Ensimmäinen on siis meidän pääsiäisviritelmä kotona. Hieman räjähtäneet ovat ruohoasetelmat, koska meillä on nämä ihanat apulaiset, jotka yllättäen rakastavat ruohoa. Kasvatimme siis pienen määrän ohraa, joka on kissoille vain hyväksi. No eipähän tarvitse leikellä ruohoa, kun joku pikku lammas kotona hoitaa sen puolestasi. Kiva vain sitä multaa siivota joka paikasta, kun nuo tahtovat lähteä juurineen ylös kipoista.

Toisena kuvana on Jumbossa keskusaukiolla olevat pääsiäispuput. Minulla on ollut elämäni aikana kolme pupua, joten kyllähän näitä on aivan ihana käydä ihastelemassa. Kanit ovat siis Faunatar -eläinkaupan. Mutta kuten kuvasta näkyy, niillä on kivat oltavat - paljon tilaa ja löytyy heinää ja kaikenlaista virikettä. Iso plussa kauppakeskukselle tämmöisenkin pupumökin järjestämisestä!

Tässä kaikki tänään. Toivotan oikein mukavaa pääsiäistä kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti