Damorove

Damorove
Damorove

perjantai 17. huhtikuuta 2015

Pääsiäinen

Huhhu, siinähän se pääsiäinen meni. Vähän myöhässä tulee taas postaukset, koska omat ja toisten kiireet ovat lyöneet kapuloita rattaisiin. Joten kaiken ylimääräisen ajan olen mielummin viettänyt rauhassa kotona, salilla tai jotenkin muuten kuin kirjoittamiseen. Sääli sinällään, mutta nyt otan vähän kiinni taas!

Kotona oli ihana käydä.. Sai olla aivan rauhassa tuolla keskellä-ei-mitään. Syötiin hyvin, nukuttiin paljon ja käytiin vähän ulkoilemassakin. Perjantaina minua odottikin kiva yllätys; siskoni oli tulossa käymään, mutta sen lisäksi äiti kertoi, että meille tulee ''yllätysvieraita''. En osannut yhtään aavistaa mitä olisi luvassa.

Kun kello löi 12 minun kummitätini ja hänen miehensä kurvasivat meidän pihaan! Meidän perheellä ja minun kummeilla on erittäin läheiset välit. Kummitätini entinen mies kuoli vuonna 2011, joten emme kukaan olleet nähneet tätä hänen uutta miestä. Oli aivan huippu jälleennäkeminen ja uusi mies oli erittäin mukava. Peukku hänelle, eli oli oikein tervetullut ''perheeseen''.

Äitin ihanat pääsiäiskoristeet, munat ovat lasia!
Meidän kissavanhus Harmi, eli Hammu.


Siinä aikamme söimme, joimme kahvit ja naureskelimme. Kummitätini ja hänen miehensä lähtivät, siskoni jäi vielä hetkeksi aikaa meidän seuraksi. Oli oikein lystikäs perjantai ja todella ihana oli nähdä kaikkia heitä. Ikävä kyllä iski jo, mutta pian taas nähdään. Ja kuten Peppi Pitkätossu sanoi: ''jos emme joskus eroaisi, emme voisi koskaan tavata uudestaan ja sehän olisi todella ikävää.'' Yhdyn tähän.

Poronkäristystä, perunamuusia ja puolukkahilloa. Ehkäpä maailman paras ruoka. Salaatti = turhake, heh.
Lauantai ja sunnuntai meni aika rauhassa, emme tehneet mitään kummempaa. Sunnuntaina isäni lähti ajamaan takaisin etelään. Miksi me jäimme vielä vaikka kyyti lähti? No, äitilleni hommattiin uusi auto, äitin vanha auto meni siskolle ja siskon vanha auto minulle ja isälleni yhteiskäyttöön tänne etelään. Koska asumme noin 13km päässä toisistamme, ei auton vaihtelu ole kamalan hankalaa. Tämä siis meinaa sitä, etten välttämättä aivan täysipäiväisesti saa autoa käyttööni, mutta edes silloin tällöin. Aika kivaa oikeastaan.

Sunnuntaihin pakko mainita sen verran, että kun näitä lintuja käymme bongailemassa, niin sunnuntaina näimme miehelleni uuden lajin. Eli hän sai tästä ''elämän pinnan'' ja minäkään en ainakaan koskaan ole merkille pannut, että olisin kyseisen tirpan nähnyt. Näimme siis pulmusia noin 200 linnun parven! Olivat ne mokomat söpöjä, ai että.

Pysähdyimme Pihtiputaalla ihastelemaan joutsenia ja bongaamaan muita lintuja.
Maanantaina lähdimme aikaisin ajelemaan kohti etelää. Matkalla näimmekin kaksi teeriä, nokikanan, joutsenia, muutaman kurjen ja tuulihaukan. Kauheasti muuttolintuja jo siinä vaiheessa näkyi niin pohjoisessa! Mieheni piti päästä kotiin aikaisin, koska heillä oli kalakirja kesken. Mieheni teki siis kirjaan sisätaiton kokonaisuudessaan, joten 250 sivua on aikamoinen urakka. No kirja saatiin painoon, vaikka se veikin aikaa ja hermoja aika paljon kaikilta. Kirja ilmestyy muuten toukokuussa! Kirjan voi varata ennakkoon esim CDON.com:ista löytyy tästä. On muuten hyvä kirja, vaikkei tarkoitukseni ollutkaan mainostaa sitä täällä.

Siinäpä pääsiäinen niputettuna, ei muuta kuin kivaa päivää muillekin sinne!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti