Damorove

Damorove
Damorove

torstai 21. elokuuta 2014

Päivä Tallinnassa ja vihdoin kuvia!

Aamulla aikaisin ylös, autolla Tikkurilan juna-asemalle ja siitä nokka kohti Länsisatamaa. Aikaisin piti lähteä siksikin, että olin käynyt tekemässä Forumissa vuoron, joten avain piti palauttaa työpaikalle ennen lähtöä. Olimme mieheni kanssa hämmennyksissä, sillä kumpikaan ei satamassa ollut aiemmin käynyt. Kokeneina reissaajina osasimme kuitenkin täällä hurjan kokoisessa satamassa olla.


Tallinnassa olen käynyt viimeksi 13 vuotta sitten, joten päivästä tulisi hyvin jännä. Laiva lähti ja matka-aika 2h. Hyvää aikaa pelailla pelikoneita, jutella mukavia ja miettiä tekemisiä. Tallinnaan päästyämme, aikaa oli noin 6h maissa. Emme Tallinnassa kumpikaan olleet käyneet edes viinanhakureissuilla, joten paikat olivat melko outoja. Apuna oli äitin neuvot ja kartta.
Vanhasta kaupungista olin kuullut paljon hyvää, ja sinne suuntasimme. Upeahan se olikin. Kauniita maisemia ja mikäs kivempaa, kuin viettää koko päivä ilman tuttuja kasvoja, toisessa maassa, sekä ilman somea. I like it.

Aikamme pyörittyä humpuukikaupoissa (=krääsäkaupat, joissa kaikissa samat tavarat myynnissä), löysimme jonkinnäköisen rautatakomo myymälän. Paikan vierestä löytyikin vielä kivempi kauppa: pieni, söpö teekauppa! Myyjä tuli niin iloisena kertomaan eri teelajeista ja pussukoista, antoi nuuhkia ja oli niin mukava, että päädyimme ostamaan kaksi pakettia teetä. Toinen vadelma-kiivi-appelsiini -jokuhässäkkä ja toinen karamelli-pähkinä. Molemmat oli Rooibos teetä (vaikka sehän on oikeesti joku yrtti eikä tee mut enivei..)

Pyysin luvan ottaa kuvia, joten niitä pari räpsäisin. Paketilla oli hintaa 1,85€ ja kilohinta oli 35€! Irtotee halvempaa kuin meidän Pirkka markettitee? Ei haitannut. Tuli myös karamellijuttu testaukseen ja oli taivaallisen hyvää! Jos käyt tallinnassa, käy ihmeessä kokemassa tämä tunnelmallinen pieni teekauppa. Tee oli niin hyvää, että varmasti haen sitä lisää, jos Tallinnaan menen. Liike sijaitsi suurinpiirtein osoitteessa Olevimägi 16.

Nälkähän reissussa tulee, joten pienten ahdistuksien (sisäänheittäjien takia) jälkeen löysimme kivan Irkkupaikan, johon päätimme lysähtää syömään. Olimme ulkona, mikä ei tuulisella säällä ollut ihan suotuisin kuuman ruuan ystäville, mutta hieman viileä hamppari oli oikein mainio.
Äitini oli kovasti kehunut, että Tallinnassa on kivoja kahviloita ja törkeen hyviä leivoksia. Herkkusuuna tottahan toki ne piti käydä testailemassa. Täytyy sanoa että oli jopa minun makuuni liian makeaa suklaakakkua plus aika kallis (5€ pala), mutta ainakin makeannälkä lähti! Asiaa hieman pelasti appelsiinimarmeladi (blokkasi vähän suklaan makeutta). Mieheni otti jonkin sortin Marc de Champaing tms nimisen leivoksen ja se oli paaaaljon parempaa. Harmitti jäljestäpäin, etten ottanut sitä tai jotain muuta, mutta ensi kerralla viisaampana!


Kahvila oli tosi söötti, hieman syrjässä ja avain idyllinen niille, jotka haluavat kahvitella omassa rauhassa. Cappuccino oli myös taivaallisen hyvää, eikä niin pahan hintainen (3€). Oli tooosi kiva paikka ja ystävällinen henkilökunta. Puhuivat hyvää englantia ja olivat mielettömän kohteliaita. Suosittelen!

Oli ihana tämmöinen päiväreissu viettää oman rakkaan kanssa. Kannattaa siellä Virossa muutakin tehdä kuin käydä päihdeaineita ostamassa. Niin kiva reissu, mutta kyllä oltiin poikki molemmat koko seuraava päivä. Lisään tekstiin kuvia, kunhan pääsen koneelle ja tehtävä on helpompi kuin kännykällä. Palaillaan mussukat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti