Damorove

Damorove
Damorove

lauantai 9. elokuuta 2014

Tonnikalapasta

Ajattelin jatkaa heti ruokapäivityksillä, joten tästä saatte! Niinki helppo ruoka kuin tämä, en ole koskaan aikaisemmin tehnyt. Kerran tein jotain susipahaa tonnikalakastiketta, varmaan traumat jäi siitä.

Okei eli siis ainekset mitä käytin:
1/2 purjoa
2 prk Pirkka tonnikalapaloja (toinen öljyssä, toinen vedessä)
1 pkt Pirkka luomu tomaattimurskaa
2 dl Pirkka ruokakermaa 4%
2 valkosipulin kynttä
Suolaa, pippuria, cayannepippuria, kuivattua chiliä
Pastaa,  itse käytin gnochhi, myös penne käy hyvin.

Pastan voi keittää valmiiksi, tai samalla kun tekee koko homman. Ei kannata ihan kypsäksi asti keittää, mutta jos niim käy niin ei ole vaarallista.

Elikkäs ensin purjo pilkotaan melko pieneksi ja paistetaan tilkassa öljyä pannulla. Ei tarvitse kuin hieman pyöräyttää, että purjo pehmenee. Tämän perään lisätään molemmat tonnikalapurkkien sisällöt.

Maustetaan suolalla, pippurilla ja halutessaaan cayannepippurilla ja/tai chilillä ja perään lisätään tomaattimurska. Hetken kannattaa antaa kiehua, että nestettä haihtuu (5-10min). Perään ruokakerma ja valkosipulin kynnet pieniksi pilkottuina, sekä lisää mausteita jos tarvii. Lisää keitetty pasta joukkoon.

Ja voila! Homma valmistui ihan hetkessä ja on muuten täyttävää ruokaa!  Valkosipuliin sen verran, että ei maistu läpi kun hetken ehtii lopussa pehmenemään esim jälkilämmöllä. Valkosipuli kannattaa vain olla mahdollisimman kuumentamaton, joten heitin ne sekaan lopussa.

(Tonnikalaan semmoinen vinkki, että ennen valuttamista, kannattaa vähän sekoitella haarukalla suoraan purkissa olevaa tonnikalaa. Vedessä olevat palat ainakin mulla tahtoo kuivua muuten tosi paljon, mutta tuolla kikalla ei!)

Hemmetin helppo ja täyttävä ruoka. Eikä ole pahan hintainen ja tuli paljon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti