Damorove

Damorove
Damorove

maanantai 11. elokuuta 2014

Kalamaraton sprintti

Sprintti eli minikalamaraton ja kalamaratonista lyhyesti löytyy blogistani TÄÄLTÄ. Kuka kalastaa neljän tunnin aikan mahdollisimman monta eri kalalajia, voittaa. 24h maratonissa alueena toimii koko Helsinki, mutta sprintissä alue on rajattu mustikkamaahan ja honkaluotoon. Aamu alkoi hienosti aamupalalla, ja sillä että herään klo 8.58 ja huomasin, etten ollut laittanut herätyskelloa soimaan. Pieni tuuri kävi.
Aamupalana toimi toasti, eli voileipägrillillä tehty leipä. Oli herkkua. Voin tehdä postauksen tästä herkusta myöhemmin.

Sprinttiin saavuimme 10.30, kilpailu alkoi 11 eli tarpeeksi ajoissa. Olin tälläkin kertaa toimitsijana, kuten olin kalamaratonissakin.
Koska tapahtuma on hieman pienempi kuin tämä varsinainen maraton, oli aikaa myös perus hengailuun ja auringon palvomiseen (vrt maraton joukkueita noin 60 vs sprintti 20).
Tapahtuma on mielestäni ihan mielettömän kiva. Saa olla ulkona, oppii uusia kaloja ja erinäisiä juttuja niistä, sekä oppii kalastuksesta. Hauskinta tapahtumassa on se, että todella moni tulee kilpailemaan vain huvin ja urheilun vuoksi. Tämä asenne on ihan mahtava, eikä tosiaan tätä kilpailua (mielestäni) pidä ottaa liian vakavasti.

Honkaluoto on mielettömän upea paikka ja tämmöiset aurinkoiset päivät on juuri kiva viettää esim kalastamassa. Entä jos haluaa osallistua, muttei ole välineitä? Tähänkin löytyy ratkaisu! Nimittäin paikan päällä oli onkia ja syöttejä, joita sai lainata.

Osaatko sinä nimetä näitä kaloja?

 Olen iloinen, että nykyinen poikaystäväni pyysi minut mukaan toukokuussa kalamaratoniin. Täytyy myöntää, että olen koukussa kalastukseen! Saas nähdä vaikka ensi vuonna osalliatuisin itse kilpailemaan.
Voittaja sai 7 lajia, eli ei hirveitä määriä näin pieneltä alueelta tule. Mutta ei voittaminen ole tärkeintä. Tätä harrastusta voin suositella ihan  kaikille! Jos löytyy pari kaveria, jotka ovat kiinnostuneita edes vähän laittamaan matoa koukkuun ja nykimään kaloja ylös, mitä kannattaa tehdä? Ensi vuonna ottakaa osaa Helsingin, Joensuun tai Turun kalamaratoniin! Tämä on niin kivaa, ettei varmasti kaduta. Hinta on 35€ per joukkue, joukkueeseen 2-3 henkilöä. Helsingin ja Turun kilpailut käydään toukokuussa, Joensuu kesäkuussa.
Minä ja koiraystäväni Maija
Myöskin kalmaratonin kilpailurahat menevät hyvään tarkoitukseen: kunnostetaan puroja ja tehdään kaloille uusia koteja! Eli yleisestikin kunnostetaan kalojen kasvupaikkoja ja autetaan kalaystäviämme selviämään paremmin. Lyhyesti: tehdään töitä kalojen hyväksi kalastuksen ohella.

Ja kun sanoin, että rahat menevät hyvään tarkoitukseen: ei, me työntekijät emme saa minkäänlaista palkkaa (paitsi makkarapaketista saa ottaa ja grillata kyrsä, sekä kahvit tarjotaan ja maitotilkkanenkin siihen.) Eli siis täysin vapaaehtoista on minunkin oleskelu siellä, eikä muuten haittaa. Tämän kesän aikana olen oppinut enemmän kaloja kuin koko peruskouluaikana yhteensä. Kummasti vaikuttaa asiaan se, että oppiminen on vapaaehtoista.

Lisätietoja saa SKES: in sivuilta, SKES:in Facebook ryhmästä ja minulta (vaikken paljoa tiedäkkään).

Lämpimästi tervetuloa mukaan niin koneneet kuin kokemattomatkin kalastajat. Sitäpaitsi, kilpailussa keski-ikä on likempänä 30v kuin 60v, eli kaikki parikymppiset sopivat vaatteet päälle, kalastusvermeet mukaan ja ensivuonna nähdään kisassa!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti