Damorove

Damorove
Damorove

keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Ärsyttävät salikäyttäytymiset

Olen jo hetken ajatellut kirjoittavani kyseisestä aiheesta ja nyt pääsin kunnolla vauhtiin. Tämä on siis pienimuotoinen valivali -postaus höystettynä pienehköllä huumorilla, joten jos ei kiinnosta: älä lue. Tietyt tavat/tyypit, jotka ärsyttävät salilla:
Alkuun toki kannustava teksti, jonka yritän muistaa arkenakin.
Meikkaajat: minkä ihmeen takia salille mennessä täytyy meikata naama täyteen pakkelia? Eri asia on tulla töistä suoraan, tai laittaa vaikka hieman ripsiväriä, mutta en käsitä, miksi pitää lisätä meikkiä ennen treeniä. Ensinnäkään iho ei hengitä silloin kunnolla, joten finnejä voi tulla lisää ja muutenkin iho tukkiutuu helpommin, eli näyttää samealta ja väsyneeltä.

Tämä on aika tuttu tapaus, ainakin minulle. Kerran salilla eräs likka päätti lisätä puuteria, ripsaria, huulikiiltoa ja rajausta juuri ennen Bodystep tuntia. Myöskin olen nähnyt näitä neitejä, jotka lopettavat crosstrainerilla treenailun kun hikipisarat alkavat valumaan jauhosäkissä uitetulta otsalta. Jos on niin huono itsetunto, suosittelisin ennemin harrastamaan itsetutkiskelua, eikä salilla käyntiä.

En-voi-olla-ilman-kännykkää: kännykän käyttämiseen sorrun itsekin, mutta miksi edes roudaan puhelinta salin puolelle: kuuntelen sillä musiikkia. Ei ole mitään väliä, jos hieman käyttää puhelinta, mutta se, ettei oikeasti voi olla yhtä tuntia ilman puhelinta... Viimeksi maanantaina näin salilla keski-iän paremmalla puolella olevan rouvashenkilön, joka tyytyväisenä sohvalla istui treenivaatteet päällä jutellen puhelimeen. Eikö oikeasti ole mitään muuta paikkaa/aikaa hoitaa puheluita, kuinka pojantyttö Mirja-Anneli on kasvanut niin isoksi.

Myöskin järkyttävää on, kun porukka raahaa tämän addiktoivan pikku paholaisen ryhmäliikuntatunneille. Lähes poikkeuksetta joka kerta tunnilla on joku, jolla se perhanan puhelin on mukana ja tottakai se täytyy jokaisella juomatauolla - ja vähän useamminkin - tarkistaa. Kerrankin eräs noin nelikymppinen nainen kesken tunnin vastasi puhelimeen ja päätti jatkaa puhelua salissa. Jopa ohjaaja hieman kuittasi hänelle tästä, mutta jatkoi tyytyväisenä metelissä puhelua.

Liian pienet vaatteet: onhan se ihan kiva, jos kroppa on kuin Fitness muropaketissa, mutta sen huomaamiseen ei tarvitse salille laittaa niitä lyhimpiä sortseja ja läpinäkyvimpiä paitoja. Välillä tuntuu, että tytöt ovat erehtyneet paikasta ja luulivat tulleensa ''Wet T-Shirt'' -kisoihin. Joo, vaikka itse en ole langanlaiha ja mallinmitoissa oleva, olen silti erittäin tyytyväinen kroppaani. Vaikka olen tyytyväinen muutamaan ekstrakiloon, en koe silti tarpeelliseksi pukeutua vaatteisiin, joissa vesirajan yläpuoli näkyy. Tyköistuvat vaatteet ja esim lyhyet shortsit ovat ihan jees mielestäni, mutta valitettavasti näitä ylilyöntejäkin näkyy.

Valittajat/huutajat/inisiät/voihkijat: varmasti itse tiedät, kun alkaa sattumaan lihaksiin ja hieman ahdistaa. Kuitenkaan tällöin ei tarvitse vikistä kuin astmakohtauksen saanut tai huutaa kuin synnytyslaitoksella. Eräs nainen on kerran voihkinut niin kovaa, että hänen ääni ylsi jopa ryhmäliikuntatunnin musiikin yli. Täytyy sanoa, että vaikka puhisen itsekin viimeisillä toistoilla, en silti huuda niin, että varmasti muutkin kuulevat, että nyt treenaan lujaa. Myöskin jos et jaksa: jatka siitä huolimatta tai luovuta, mutta ei tarvitse vikistä ja valittaa. Ikävä kyllä urheilullinen vartalo ei tule ilmaiseksi ja välillä se kyykkääminen saattaa sattua reisiin.


'Tiedättehän varmasti, että käyn salilla?': se on mukavaa, jos ihmiset urheilevat ja siitä tulee hyvä mieli. Kuitenkin on hyvin rasittavaa, jos joka toinen facebook päivityksesi koostuu a) uudesta ruokavaliostasi/kuvista siitä b) kuinka olet ollut treenaamassa/mitä teit tai c) miten ihana sinun pt-on ja mitä kivaa taas teitte salilla. Se on mukava, että on tavotteita ja varsinkin jos menestyy niissä, mutta ei sitä naamakirjaa tarvitse tunkea täyteen elämänohjeita. Myöskin on hyvin rasittavaa lukea päivityksiä ''menossa salille'', ''salilla'', ''ai että huomenna on lihakset kipeänä''. Itse ainakin vain käyn siellä salilla, enkä koe tarpeelliseksi ilmoittaa siitä kolmea kertaa viikossa kaikille facebook ystävilleni.

Hengailijat: se on mukavaa jos kahvilat on niin out nykyään ja salilla hengailu in. En vain käsitä tätä, että salille tullaan lukemaan naistenlehtiä, treenaamaan pikkupikku painoilla kolme toistoa ja seuraava laite. Eikö ole halvempaa lystiä mennä vaikka sinne kahvilaan istumaan ja lukemaan niitä lehtiä? Mikä järki treenata niillä minimaalisilla painoilla tai kävellä juoksumatolla 5min ja ''ohhhoh tämä riitti tältä päivältä.'' Ymmärrän etteivät kaikki voi tietää miten kannattaa treenata, mutta tuollainen ei ole treenausta nähnytkään. Ymmärtäähän sen, että kotoa käsin ei saa päivitykseen lisätagia ''paikassa kuntosali''.

Loppuun: Listaa olisi voinut jatkaa vieläkin, mutta ei makeaa mahan täydeltä. Oikeasti minulle on ihan sama, miten kukin treenaa tai miltä näyttää. Nämä ovat vain useamman kerran pistäneet silmään, joten päätin niistä avautua. En koe olevani mikään täydellinen salikäyttäytyjä, mutta ainakin yritän olla vain ja tehdä sitä omaa treeniä.
PS. jos kolahti ikävästi ja tuli hieman vihainen fiilis - hyvä, sainpahan jonkun reaktion aikaan. Kannattaa myös muistaa lukea tämä pieni ironia ymmärtäen.

Hyvin kannustava ja ironiaa jatkava video, enjoy! Ja nauttikaaha niistä salireeneistä kaikesta tuosta huolimatta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti