Damorove

Damorove
Damorove

perjantai 14. helmikuuta 2014

Mikä ystävänpäivä?

Se ois taas sen aika, kun synttärien lisäksi muistaa, miksi sinkkuna oleminen on vähän tylsää. Ennen olin katkera kuin mikä ystävänpäivän aikaan, nykyään lähinnä vain kateellinen ja ''surkeana'' omasta tilanteesta. Noo tämäkin päivän kurjuus 'kolahti', kun sovin treffit kaverini kanssa, joka kuitenkin muisti myöhemmin että on ystävänpäivä ja viettää sen hänen poikaystävän kanssa. Molemmat hyviä ystäviä = olen onnellinen heidän puolestaan, mutta 'surkeana' omasta puolestani.
Ystävänpäivä on vähän hassu käännös tuosta Valentine's day:sta. Olen useammin miettinyt tätä, että meillä tämä tosiaan korostaa ystävyyttä, muualla maailmalla rakastavaisten rakkautta. Toki, en pidä huonona asiana muistaa välillä ystäviään, mutta oletanpa vain että nämä oikeat ystäväni tietävät olevansa minun ystäviäni muulloinkin kuin joka vuosi 14.2.

Tässäpä päivityksessä en jaksa edes katkeroitua tai marmattaa omasta sinkkuudesta. Olen tosi onnellinen niiden puolesta, jotka ovat sen fiksun eukon/ukon vierelleen löytäneet ja toivotan heille pelkkää hyvää. Kaikki on siihen asti jees kunhan ovat onnellisia, eivätkä osoita liikaa lässynlää hellyyttä julkisilla paikoilla. Enköhän minäkin tuon prinssin löydä ennemin tai myöhemmin..

Rakkauslaulut ovat hieman korvista, ovista ja ikkunoista tulvivia ällötyksiä, mutta metallipuolella koen pari biisiä aivan hyviksi. Eikä liian imeliksi. Mutta kauniiksi ennen kaikkea.
Ensimmäisenä näistä yksi kestosuosikkibändeistäni eli Mokoma ja biisihän on Ei kahta sanaa (ilman kolmatta.) Vaikka tuo still kuva Annalasta on hyvin kaunis, kannattaa video edes kuunnella, ihanaa musakkia.

Toisena en-niin-paljon-enää-jaksa-kuunnella Stam1na ja Murtumispiste. Mielestäni rakkautta ei voi näiden ja muutamien muiden biisin tavoin tiivistää kauniimmin. Onhan muitakin hienoja esimerkiksi Elton Johnilla, mutta nämä ovat tätä raskaampaa puolta. Aikoinaan kun opettelin tätä kuuntelemaan en olisi uskonut, että näin herkkä puoli biisien tekijöiltä löytyisi.

''Jos olisit laulu kirjoittaisin sinut kauaksi täältä
On muut laulut liian äänekkäitä
Sanoittaisin, sovittaisin alkutavuista viime riimeihin
Muita töitä puhtaammin ja kauniimmin

Ja jos katoaisit sinut voisin soittaa

Riitasointuja, riitasointuja
Riitasointuja, riitasointuja

Riitasointuja, epävirettä
Tahtivirheitä, vääriä säveliä
Ei virheettömyys ole täydellistä''

Mielestäni nämä ovat kauniita sanoja rakkaudesta. Eikä tosiaan mene sen liian imelyyden puolelle. Enpäs keksi parempaakaan tähän kuin sanoa:

Hyvää ystävänpäivää vaan munkin puolesta kaikille tasapuolisesti! PS. käytinpäs tänään paljon ' -merkkiä. Hah.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti