Damorove

Damorove
Damorove

keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Pikku buddha

 Uuden vuoden päivänä mieheni ja minä menimme isäni kanssa syömään. Koska meillä oli auto käytössä, menimme Keravalle isän luokse ja kävimme nepalilaisessa Pikku Buddha ravintolassa. Ravintola sijaitsee lähellä rautatieasemaa. Aiemmin en ollut nepalilaisessa käynyt, joten odotin mielenkiinnolla tätä käyntiä.

 

 Palvelu oli todella ystävällistä, tosin hieman välillä oli hankaluuksia ymmärtää, mitä tarjoilija sanoi. Alkupalaksi tilaamisen jälkeen tarjoilija toi meille hieman kummallista leipää. Tiesin naanleivän ja tämä ei ollut sitä. Leipä oli rapsakkaa, ei maistunut oikein miltään, ja tarjoiltiin masala- ja jogurttikastikkeen kanssa. Ihan jees oli, herätti hyvin ruokahalua.

Porukkaa oli vähän, joten ruoka saapui todella nopeasti. Ruoan laatu oli erinomainen. Itse tilasin kanaa, jossa oli chiliä, inkivääriä, sipulia ja paprikaa. Tämä oli ihan ok, mutta pyysin vielä annoksen tulisena ja minun makuun se ei sitä ollut. Mieheni otti valkosipulikanaa, jossa oli tomaattia ja sipulia. Isäni otti masala lammasta. Vaihtelimme annoksia, mikä oli tosi kivaa, sillä oma annokseni ei ollut läheskään niin hyvää kuin seurueeni.
Keskimmäisenä minun kana-annos, kauempana isäni lammas-annos. Ja naana leipää. Mmm.. Lautasella oli samaa masala- ja jugourttikastiketta, kuin alkupalana tarjoiltavan leivän kanssa. Niihin kun dippaili Naan leipää niin ai että oli hyvää.


 Riisi oli todella hyvää, tarpeeksi ''sticky rice'' tyylistä minun makuuni. Omassa kastikkeessani oli joitakin pieniä siemeniä. Ulkonäkö muistutti appelsiinin siemenen kokoa, jossa olisi kota päällä. Nämä eivät olleet hyviä, maistuivat vahvasti sitrukselle, mutta vähän ''pilasivat'' hetkeksi muun ruuan makua suussa.

Valkosipulikana

Kokonaisuudessaan ruoka oli tosi hyvää. Hinta-laatu suhde loistava. Annokset maksoivat noin 15€ vähän molemmin puolin. Suhteessa edullista, varsinkin siihen nähden, miten iso annos oli. Näistä ehdottomasti parasta oli lammas. Lammas oli mureaa ja kastike taivaallista. Mikään ruuista ei ollut tulista, joten sitä ei tarvitse pelätä.

Jos nepalilaista ruokaa tekee mieli, tänne kannattaa mennä. En ehkä Vantaalta lähtisi ajamaan juuri tämän ruuan takia. Mutta jos jostain syystä keravalla pysähtyy, kannattaa käydä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti