Damorove

Damorove
Damorove

sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Flussaan hyvä lääke

Ainahan näitä flunssaan olevia poppakonsteja kävelee vastaan. Milloin pitäisi syödä raakaa valkosipulia,  tai pilkkoa se pieneksi kuumaan suolaveteen ja juoda. Enpä oikein näitä ole halunnut kokeilla.
Vuosi sitten olin parturi-kampaajien tukussa työharjoittelussa, jossa minulle kerrottiin maailman parhaimman flunssalääkkeen ohje. Ajattelin näin viikon jo flunssassa olleena jakaa sen myös teille!

Sori kuvan laadusta..
Eli mitä tähän ihmejuomaan tarvitaan:
- Appelsiinimehua, sitä oikeaa, ei mitään tiivisteitä tai niistä valmistettuja mehuja. Itse käytän God Morgonin Luomu appelsiinimehua.
- inkivääriä reilun kokoinen pala
- pari tuoretta appelsiinia

Keitos kattilassa, jossa inkivääri lisättynä.
Puristin käsivoimin kiehautettuun juomaan yhden appelsiinin mehun.
Ja valmistusohje:
Kaada mehusta noin puolet kattilaan. Kuori ja pilko inkivääristä pitkiä, mutta suht ohuita suikaleita mehun joukkoon. Laita levy päälle. Anna seoksen hieman kiehahtaa, muttei kiehua. Sekoittele välillä. Purista yhden tai kahden appelsiinin mehut kuumaan juomaan (itse käytän yhden). Sekoita vähän ja juo niin lämpimänä kuin itse tykkäät.

Inkivääri antaa todella raikkaan maun juomaan. Mieheni maistoi tätä juomaa (hänellä ei ollut flunssaa) ja sanoi ettei terveenä juoma oikein maistu miltään.  Mutta totesi, että voi kuvitella kuinka lenssussa tuo maistuu hyvältä. Ja niin se tekeekin!

 Niin ja mittana käytän omaa mukia, josta aion seoksen juoda. Eli mittaan pari senttiä vajaa täyden kupillisen mehua, ja kaadan sen kattilaan, taisiis kaksi tämmöistä

Juomassa on paljon C-vitamiinia, jota kipeänä tarvitaan paljon. Muuten en niin oikeasta toimivuudesta tiedä, mutta ainakin juoma on tosi hyvää ja antaa edes hyvän mielen. Eikun kokeilemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti