Damorove

Damorove
Damorove

lauantai 1. marraskuuta 2014

Hullut päivät, kuvien kera

Keväällä ja syksyllä liian paljon väkeä ahtautuu saman kaupan katon alle. Hiki hatussa juostaan aamulla seitsemäksi odottamaan myyntiin tulevia tavaroita tai lentolippuja. Keskiviikosta sunnuntaihin ihmiset sulloutuvat tuonne munkkien tuoksun ja keltaisten haamujen sekaan. Toiset jopa jokaisena päivänä. Tavaraa ostetaan, kuin se olisi loppumassa koko kaupungista. Liikkumaan ei mahdu ja parhaat tarjoukset ovat jo aamupäivästä loppu. On hullujen päivien aika!

Itsekin sorrun näille tuskaisille päiville lähtemään. Sillä erolla olen liikkeellä, etten jokaisen rätin ja saippuan perässä juokse, vaan olen hyvin tietoinen mitä haen. Ensimmäisen kerran menin hulluille päiville vasta 1½ vuotta sitten. Silloin tuli osteltua vähän mitä sattuu, kunhan oli keltaisessa korissa ja/tai hintalapussa tuo keltaisen haamun kuva.

Kerran sitten iski kriittisyys alennuksia kohtaan. Mietin ovatko tuotteet OIKEASTI niin halvalla kuin luulisi, vai onko se ihan sama, kunhan tuo alennus siinä jollain tavalla merkitään. Päätin ottaa muutaman tuotteen vertailuun, ja suoraan hulluilta päiviltä menin K-supermarkettiin. Huomasin, että esimerkiksi Gainomax oli 5snt halvempaa ja rakkolaastarit 10 stn kalliimmat.

Eli melko hintatietoinen kannattaa olla, jos haluaa oikeasti tehdä löytöjä missä tahansa kaupassa. Olen huomannut, että näihin lappuihin ei merkitä normaalia hintaa. Oletan sen johtuvan juuri siitä, että tuotteet saattavat olla vain sen alle 1€ erotuksella normaalista hinnasta. Noh kriittisyydestä kulutukseen tässäpä tavaroita, joita itse Hulluilta päiviltä haen:

Mausteet:
Santa Marian mausteputelit: kaikki 1€! Se on oikeesti halpa verrattuna normihintaan. Monesti nämä kestävät sen puolivuotta, joten ajoituskin osuu kohdalleen. (Nämäkin helposti maksavat jopa 3€ puteli normihinnalla.)


Mausteita on vaikka kuinka paljon erilaisia. Vaihteleva valikoima.
Om nom, famit on mun herkkuja, 2kpl/ 2€Kana:
Broilerin maustamattomat fileesuikaleet 450g/2,99€. Jos yhtään kanaa kaupasta ostaa, on tietoinen, että tämä on maustamattomalle kanalle halpa hinta. (Normihinta voi helposti olla, kaupasta riippuen, 5-8€ välillä.)

Lindt suklaapallot:
Nämä ovat minun suurinta herkkua. Ah. Tämä suklaapallura, jossa on pehmeä, suussasulava suklaatäyte sisällä. Mmmmmmm.... Näitä ostan muun muassa joka kerta lentokentiltä. Muutkin Lindt:in suklaat ovat hyviä, mutta mielestäni tämä on ehdottomasti parasta. Tässä ei mitään järisyttävää alennusta ole, mutta normaalihinta on noin 4,5€ kieppeillä ja nyt hulluilla päivillä alennuksessa 3,4€. Tämä on riittävä alennus, kun tätä tuotetta menen hakemaan, nam.

Luomu salami/prosciutto:
Näiden normihinnasta en ollut aluksi edes varma, mutta kävin stokkalla muuten vain joskus ja huomasin että tässäkin on useampi euro alennusta. Tällä kertaa en löytänyt tätä pienempää muistaakseni 150g pakettia. Ei muutakun isompi sitten mukaan. Tämä kyllä päihittää normaalin salamin mennen, tullen ja palatessa!

Rasian hinta oli 6,95€. (Hinta aika kallis, mutta välillä on kiva hemmotella makunystyröitä ja on tämä sen arvoista!) Prosciutto (melko sama asia kuin ilmakuivattu kinkku), ei ole missään mega-alennuksessa, mutta tämä on niin hyvää, joten aina se koriin napataan mukaan. Hintaa tällä 2,99€

Juustot Gouda ja Gruyere:
Gouda on alennuksessa 5,99€/kg. Ja tämä on niin halpa että joka kerta palasen ostan. Tuote on itsepakattua ja tämä katoaa hyllystä nopeasti. Tähän toiseen juustoon eli Gruyereen tutustuin vasta viime keväänä. Tästä annettiin maistiaisia ja tykästyin heti. Olen kova juustohiiri muutenkin, mutta tämä vei suorastaan kielen mennessään. Tämäkin on aika tyyristä eli 19,90€/kg, mutta! Juustoja tarjoillut mies kertoi että normaalihinta on kaupasta riippuen 35€/kg tai jopa yli 40€/kg! Eli alennus on aikamoinen ja juusto niin nannaa.. Kannattaa kokeilla.

Iittala Kivi tuikut:
Nämä ovat kategoriaa ostan-kun-oli-halvalla. Eli näitä en tosiaan osta joka kerta, mutta jos joku tämmöinen sattuu olemaan alennuksessa, monesti sen haen. Ensin kävin ostamassa laventelin värisen tuikun, 21,90€ (normaalisti noin 32€). Olin siirtymässä jo ruokapuolelle, kunnes mielessäni pyöri matta kirkas tuikku, jota olin jo pyöritellyt käsissäni vaikka kuinka kauan. Ei kun takaisin ja ostamaan tämäkin hintaan 14,90€ (normi noin 23€). Tarjouksessa oli myös uutuusväri karpalo. En voinut vastustaa, ja palasin vielä kerran ostamaan tämän kaunokaisen. Hintaa oli 21,90€ (normaalihinta tällä noin 37€!) Näitä muuten ei ollut jäljellä keskiviikkona kuin 5kpl.

Olen keräillyt tällaisia juttuja jo useamman vuoden (mariskooleja, kivi tuikkuja tms..), joten halusin nämä ehdottomasti kokoelmaani. Eikä kaduta yhtään! Joka ilta olen niissä tuikkuja polttanut. Aivan ovat ihania. Jee materiaonnea!


Samsung Galaxy S4:
Tämäkin on osastoa ''en osta joka kerta''. Mieheni tarvitsi uuden puhelimen, joten töihin tullessa kipaisin stokkalle, kun tämä oli alennuksessa perjantaista alkaen. En edes tiennyt kuinka paljon tämä normaalisti maksaa, mutta tarjouksessa oli 299€. Googleteltuani huomasin normaalihinnan olevan melkein 400€, joten ihan muikea alennus tässäkin. Alennus alkoi perjantaina ja menin Jumbon stockmannille 8.20 maissa. Tuotteita ei ollut enää monta jäljellä, joten jos näitä haluaa, kannattaa varmistaa saatavuus ja mennä mahdollisimman aikaisin aamulla.

Nike Goretex juoksulenkkarit:
Uusista lenkkareista olen haaveillut jo pitkään; edelliset olivat noin 6-7 vuotta käytössä. Tämä on aika pitkä ikä lenkkareille, joten uusia olin vailla. Nämä kävelivät ihan vahingossa vastaan, koska etsin siskolle kenkiä (joita en siis löytänyt.) Pitkän pohdinnan jälkeen mietin onko 80€ paljon vai vähän näistä kengistä. Pari puhelua siskolle, joka on ammattiurheilija, ja kengät kainaloon ja kassalle. Sain kuulla että goretexit maksaa yleensä 130€, tai jopa 180€. En kadu päätöstä yhtään: kengät ovat _ihanat_.

Huhhu! Jopa tuli pitkä päivitys, mutta eihän tuo mitään. Välillä näinkin. Onhan tuo aika moista käydä niillä päivillä, mutta pari kertaa vuodessa joten.. Eipä siinä, palataan taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti